Søndag 2. mars er det fastelavn og tid for fastelavnsboller og fastelavnsris❤️
- Magic Media
- Feb 20
- 2 min read

Her får du servert en klassisk oppskrift på fastelavnsboller fra Rema 1000. Her snakker vi skikkelig luftig bakverk fylt med masse krem og syltetøy😋😋
Antall personer
2 voksne
2 barn
Ingredienser
Krem | |||
1 dl | Melis, til dryss | ||
1 ts | Vaniljesukker | ||
0.5 l | Kremfløte | ||
2 ss | Sukker | ||
Hveteboller | |||
2 stk | Egg | ||
1 klype | Salt | ||
1 kg | Hvetemel | ||
150 gr | Meierismør | ||
1 pk | Fersk gjær | ||
2 ts | Kardemomme | ||
175 gr | Sukker | ||
4.5 dl | Helmelk | ||
Til pensling | |||
1 stk | Egg |
Slik gjør du
Trinn 1
Smelt smøret. Bland det tørre i en bolle eller i en eltemaskin. Varm opp melken til 37°C (fingervarmt) og bland ut gjæren. Hell det i det tørre.
Trinn 2
Bland inn egg og smeltet smør. Elt deigen godt, gjerne opp mot 7-10 minutter i eltemaskinen. Dekk til bakebollen med lokk eller en plastpose og sett den på et lunt sted. Hev til dobbel størrelse, ca. 45 minutter.
Trinn 3
Hell ut deigen og kna den på benken. Del i 2 og rull hver bit til en tykk pølse. Del rullene i biter og rull til boller. Legg deigemnene på bakeplate med bakepapir, sett brettet i en plastpose og la bollene heve på et lunt sted.
Trinn 4
Pensle med et pisket egg, melk eller en blanding. Stek på midterste spor i forvarmet stekeovn på 220°C i 10-12 minutter. Avkjøl på rist.
Trinn 5
Krem: Pisk krem, vaniljesukker og sukker til krem. Ha i sprøytepose eller bruk en skje, slikkepott og lignende.
Trinn 6
Del bollene i 2, legg i krem og legg lett på ”lokket”. Dryss på med melis – bruk en tesil eler liten sikt hvis du har.
Det er også godt med syltetøy i fastelavensbollen under kremen. Du finner alt du trenger hos Rema 1000❤️

Comments